• +90 212 258 99 80

    info@dentadres.com
  • Barbaros Bulvarı Divan Apt.

    No: 81/2 Beşiktaş - İstanbul

Cerrahi Tedaviler

Cerrahi İşlem Uygulanarak Yapılan Tedaviler

-Diş Çekimi Nedir?

Diş çekimi dişin kemikteki soket yuvasından uzaklaştırma işlemidir.

-Cerrahi Diş Çekimi

Cerrahi çekim ağız içinde görülmeyen, dişeti sınırında kırıkdan yada gömük dişlerin çekiminde kullanılan tekniktir.

-Diş çekimi ne zaman yapılır?

Çürük yada kırık nedeni ile zarar görmüş dişler, dolgu, kanal tedavisi yada başka bir tedavi ile tedavisi mümkün değilse. Dişeti hastalığı nedeniyle dişi destekleyen kemik dokusunda kayıp olmuşsa ve buna bağlı dişte sallanma başladıysa ve dişeti tedavisiyle kurtarılamayacaksa.Zamanı geldiği halde düşemeyen süt dişleri varsa.Gömük dişler varsa çenelerde yer sıkışıklığına neden olan üçüncü büyük azı dişleri varsa yapılır.

Apikal Rezeksiyon Nedir? Nasıl Yapılır ?

Kök kanal tedavisi ile enfekte diş dokusu tamamen iyileşmediği zaman uygulanması gerekli olan basit bir cerrahi işlemdir. Kanal tedavisi yapıldıktan sonra apse bazen büyümeye devam eder. Enfeksyonu temizlemek için dişetine küçük bir kesi (insizyon) yapılır. Enfekte doku kaldırılır ve dikiş atılır. İyice temizlendikten sonra iyileşecek yeni kemik dokusu oluşacak ve diş eski sağlığına kavuşacaktır.

Kemik Augmentasyonları

İleri derecede kemik yetersizliği olan özellikle üst ön bölge, alt çenede arka bölge vakalarında dental implanların fonksyonel ve estetik olarak uygun pozisyonda yerleştirilmesi çoğu zaman problem olabilir. Bu sorunu çözmek için uygulanan yöntemlerden biriside bireyin kendi kemiğinden greftler alıp yerleştirilmesidir. Bunun için sıklıkla alt çene arka bölgeden elde edilen greftler kemiğin eksik olduğu bölgelere yerleştirilip osteosentez vidaları ile fikse edilmektedir. Böylece implant uygulaması için yetersiz kemik hacmi yeterli hale getirilip uygun boy ve çapta implant uygulanabilir. Otojen greftlerin yanısıra alloplastik materyallerde kullanılmaktadır.

Alved kemiğinin genişliği yetersiz veya kontruları istendiği düzeyde olmadığı durumlarda değişik tedavi yöntemlerinden faydalanılabilir. Küçük defektler kemiği ikiye ayırarak (splitting) veya yönlendirilmiş doku rejenerasyonu (YDR) allogreftler yada ksenogreftler ile tedavi edilirken büyük defektler tibia; scapuladan alınan kemik greftelriyle tedavi edilir. Ağız içinden ramuz,simfiz ve tüber bölgesinden elde edilen inlay-onlay greftleme teknikleriyle başarı ile tedavi edilir. Günümzde en çok tercih edilen yöntem ağız içinen simfiz ve ramus bölgeleridirç